WWW-links


Home Omhoog

 

Naar Sitemap
Op deze pagina vindt u verschillende links die interessant zijn vanuit het algemene 'talige' oogpunt (Wetenswaardigheden) en vanuit het specifieke oogpunt van de (nieuwe) Nederlandse spelling.

Komt u een verbroken of ongeldige link tegen; meldt dit a.u.b. zo snel mogelijk aan ons. We zullen de link trachten te herstellen of de vermelding op deze site verwijderen. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier (Uw reactie) of per e-mail: info@tinvo.nl.

Tinvo www-links

Wetenswaardigheden over Vormgeving en Taal  met links naar andere interessante sites. 

Een eerste geschikte vermelding daarvoor is de site van Onze Taal: een zeer interessante site met allerlei teksten, links e.d. over (de Nederlandse) taal: met taalnieuws, dossiers, vraag- en antwoorddienst en vele koppelingen naar andere sites met informatie over talige zaken. 
Klik hier:   

Zowel Onze Taal als Van Dale bieden de mogelijkheid om u te abonneren op een gratis digitale nieuwsbrief  waarin diverse nieuwtjes op taalgebied, en bijvoorbeeld nieuwe woorden, in onze taal aangeboden en toegelicht worden.

"Taalpost" is een uitgave van het Genootschap Onze Taal. Deze nieuwsbrief wordt op maandag, woensdag en vrijdag gratis per e-mail naar belangstellenden gestuurd In de zomermaanden gereduceerd tot eens per week). Aanmelden of afmelden als (gratis) abonnee: www.taalpost.nl. 

De "Van Dale E-mailnieuwsbrief"  is een uitgave van van Dale. Klik voor aanmelden van deze gratis maandelijkse nieuwsbrief op: http://www.vandale.nl/vandale/overvandale/nieuwsbriefaanmelden/ 
Voor afmelden is ook een button gereserveerd op deze pagina.

Andere aardige (taal)sites kunt u vinden via de verschillende "dochters" van www.startpagina.nl. Een snelle ingang biedt het alfabetische overzicht van communicatie-adviesbedrijven op http://communicatieadvies.pagina.nl. de verschillende bedrijven bieden alle een veelal vlotte site met veel informatie over de diensten en producten die zij aanbieden.

Op http://taal.startpagina.nl/ daarentegen vindt u een gerubriceerd overzicht van allerlei talige aspecten: taalspelletjes, woordenboeken, cursussen, activiteiten, discussiegroepen enzovoorts.

 

van de Nederlandse Taal
Zie voor samenvattingen, verwijzingen, voorbeelden van veranderingen, on-linecursussen en on-line-oefeningen op het gebied van de Nieuwe Spelling de volgende links (laatst gecontroleerd december 2016):

http://www.taalunie.org/ (De officiŽle site van de Taalunie, met diverse onderwerpen en ingangen. Via de sitemap kunt u zoeken op verschillende onderwerpen.)

http://woordenlijst.org/

https://onzetaal.nl/taaladvies (een onderdeel van de site van Onze Taal met talloze interessante 'doorkliks' naar onderwerpen over taal, en uiteraard met de mogelijkheid advies in te winnen)

http://www.taalthuis.com/ (geeft uitleg bij spelling- en stijlkwesties. De uitleg is vrij beknopt - wilt u er dieper op ingaan, dan kunt u het beste de boekbesprekingen raadplegen om een geschikt naslagwerk te vinden.)

 

Naar Sitemap

 Terug naar begin van pagina 

 

Laatst bijgewerkt: vrijdag 06 augustus 2021
Hebt u vragen of opmerkingen over deze site, 
neem dan contact op met
info@tinvo.nl
Copyright © 2003, Tinvo, Taal: Inhoud & Vorm 
Alle rechten voorbehouden.
Ingeschreven bij KvK 76861740