Cursusvoorbeelden


Home Omhoog

 

Naar Sitemap
Tinvo Taaltrainingen voorbeelden

Met onze Taaltrainingen hebben we enkele cursussen, bedoeld voor groepen, in een basisvorm beschikbaar en hebben wij op maat ontwikkelde trajecten voor verschillende klanten verzorgd. Vergelijkbare afstands-trainingen zijn natuurlijk ook voor uw bedrijf of instelling mogelijk!

 
Wilt u meer weten over de basis voor een (zelfstudie)workshop (Nieuwe) Spelling & Formulering? Neem dan contact met ons op! We maken graag een afspraak voor een voorstel voor een workshop van 1 dagdeel of een gehele dag. De workshop is ook door middel van zelfstudie te verwerken.
Ziehier de basis-powerpointvoorstelling in pdf-file.
(Acrobat Reader vereist: dit programma is gratis te downloaden van de Adobe site: http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html)

Wilt u meer weten over de basis voor een (2-daagse) workshop Zakelijk Schrijven? Neem dan contact met ons op! We maken graag een afspraak voor een voorstel voor deze training. 

In de basisworkshop (Nieuwe) Spelling & Formulering bieden wij u een overzichtelijk (spelling)stroomschema van de werkwoordspelling aan, inclusief de vervoeging van de zogenoemde Engelse werkwoorden in onze taal. Bekijk het (spelling)stroomschema  als voorbeeld. In de (zelfstudie)workshop wordt dit schema met oefeningen behandeld. Deelnemers werken de (zelfstudie)syllabus en hand-outs zelfstandig door en leveren per e-mail of ter plekke uitwerkingen van oefeningen en opdrachten aan bij Tinvo. Deze corrigeren wij zo snel mogelijk (veelal binnen enkele dagen), en sturen we terug met motiverende informatie.

Voor het Actuarieel Instituut, gevestigd in Utrecht en een post-HBO opleiding, tot Actuarieel Rekenaar, Actuarieel Analist dan wel Actuaris AG, aanbiedend in Nederland, heeft Tinvo sinds 1996 verschillende modules verzorgd: Communicatief Schrijven (RE 5) in de basisopleiding tot Rekenaar (inmiddels een afgesloten module), een module Scriptieschrijven in de HBO-fase tot analist en in de, inmiddels ook afgelopen, eindfase tot Actuaris AG eveneens een module Scriptieschrijven (AG 14). Alle  modules omvatten het proces van schriftelijk rapporteren waarbij voornamelijk gewerkt wordt op basis van praktijkvoorbeelden. Oefenen staat centraal in deze trainingen; de theorie wordt als naslagwerk in een syllabus aangeboden. De modules zijn deels nog steeds in gebruik. Tinvo is ook betrokken bij het aanpassen en herschrijven van de materialen daarvoor.

De modules kunnen alleen worden ingekocht via het Actuarieel Instituut. De modules zijn ontwikkeld door Tinvo op basis van expliciete opdrachten en wensen van het Actuarieel Instituut.

Van augustus 2012 tot medio 2015 was Tinvo eveneens betrokken bij de volledige vernieuwing van het onderwijs aan het Actuarieel Instituut, en dan met name voor de opleiding tot Actuarieel Analist (AN). Wil Knappers functioneerde daarbij als projectleider van het vernieuwingstraject voor de opleiding AN.

Op dit moment, in de vernieuwde opleidingen van het AI, verzorgt Tinvo de colleges Communicatieve Vaardigheden binnen de rekenaarsopleiding en verzorgt Tinvo de scriptie-workshop voor afstuderende actuarieel analisten en actuarissen. 

Daarnaast is Wil Knappers lid van een toetscommissie en vanuit zijn rol als voorzitter van deze toetscommissie Risk Management en Productbeheer/-ontwikkeling is hij ook lid van de centrale examencommissie.

Bezoek de site voor meer informatie: 

Voor NIBE-SVV, een landelijk opleidings- en exameninstituut voor het bank-, effecten- en verzekeringswezen, verzorgt Tinvo sinds 1993 een specifieke rapportagemodule: Schriftelijk Rapporteren voor experts. Het handelt hier om het leren (beter te) rapporteren van onderzoek naar een opdrachtgever (veelal een verzekeringsmaatschappij of assuradeuren). Uitgangspunt is de ervaring (met voorbeelden) van de deelnemers in de praktijk. Deze module wordt eveneens in open-inschrijvingsvorm en als in-companytraining verzorgd. De module kan alleen worden ingekocht via NIBE-SVV en is leverbaar op diverse locaties in Nederland.

Bezoek de site voor meer informatie: 

Voor verschillende onafhankelijke expertisebureaus en (grote) verzekeraars in Nederland verzorgde Tinvo enerzijds op maat ontwikkelde trainingen correspondentie, rapportage en telefoneren. Anderzijds levert Tinvo consultancy (op afstand) voor deze bureaus en maatschappijen. Het betreft hier uiteraard specifiek maatwerk op basis van de wensen van de klanten. De trainingen werden op locatie bij de klant verzorgd dan wel in een openbare gelegenheid, door de klant te bepalen.

Ook heeft Tinvo voor een marketingbureau, een grote Nederlandse verzekeraar en een milieutechnologische instelling zowel een kortlopende training Nieuwe Spelling (en formulering) als Rapportage verzorgd. Ook hierbij geldt dat de klanten expliciet hebben aangegeven op welke onderdelen de medewerkers (bij)geschoold dienden te worden. De trainingen zijn verder ingevuld naar aanleiding van een screening van recente teksten die door de deelnemers zijn geproduceerd. Deze teksten vormden dan ook het uitgangspunt voor de bijeenkomsten. De bijeenkomsten met cursisten werden gekenmerkt door interactieve elementen.

Veel voorkomend, in het algemeen, is de vraag naar screening en modernisering van standaardteksten (sjablonen, macro's in tekstverwerkers, standaardbrieven en -mailings). Bovendien worden ook advertentieteksten verwerkt en jaarverslagen zowel taalkundig als grafisch opgemaakt.

Naar Sitemap

 Terug naar begin van pagina 

 

Laatst bijgewerkt: vrijdag 06 augustus 2021
Hebt u vragen of opmerkingen over deze site, 
neem dan contact op met
info@tinvo.nl
Copyright 2003, Tinvo, Taal: Inhoud & Vorm 
Alle rechten voorbehouden.
Ingeschreven bij KvK 76861740