Taal-Portfolio


Home Omhoog

 

Naar Sitemap
Op deze pagina vindt u een (alfabetisch geordend) overzicht van klanten waarvoor Tinvo in de afgelopen jaren diensten heeft verricht (en nog verricht) op het terrein van de inhoud (taal). Bovendien treft u bij deze opsomming een aanduiding aan van de soort (talige) dienstverlening of het (talige) product dat voor (bij) die klant is afgeleverd.

A&O Groep (Amsterdam)
Professioneel Schrijven, een module van enkele bijeenkomsten voor medewerkers van (de centrale bestuursdienst en de afdeling Unitbeheer van) het COA in Rijswijk.
Persuasief Schrijven, een module van enkele bijeenkomsten voor medewerkers van (de centrale bestuursdienst van) het COA in Rijswijk.
Actuarieel Instituut (landelijk)
Binnen een projectstructuur 'vernieuwing onderwijs Actuarieel Instituut (AI)' heeft een grote actualiseringslag plaatsgevonden evenals een complete vernieuwing van het (nu meer competententiegerichte) onderwijs en de toetsing van de verschillende opleidingen (2012-2015). Vanuit Tinvo was Wil Knappers daarbij ruim twee jaren actief als projectleider voor de vernieuwde opleiding van Actuarieel Analist (AAN). Vanaf begin 2015 is hij lid van een toetscommissie en treedt hij ook op als docent voor de communicatieve vaardigheden (presentatietechnieken, voorbereiding van de scripties e.d.). Sinds 2016 is hij voorzitter van de toetscommissie en daarmee heeft hij ook zitting in de centrale examencommissie (CEC) van het Actuarieel Instituut.
Tekstredactie van alle RE-modules voor de studiejaren 2007-2008 en 2008-2009;
Communicatief Schrijven (module RE 5), jaarlijks verschillende groepen voor "open inschrijving", uitgevoerd in 8 bijeenkomsten met een afsluitend examen (Amsterdam, Rotterdam en Utrecht);
Communicatief Schrijven (module RE 5), verschillende keren per jaar een in-companytraining, 4 bijeenkomsten met een afsluitend examen o.a. voor William M. Mercer (Amstelveen, Rotterdam), Watson Wyatt Brans & Co (Amstelveen), Bureau Hammer (Rotterdam), DSM-PVM (Heerlen), ABP (Heerlen), Nationale Nederlanden (Den Haag); ABN-Amro (Zwolle), Achmea (Leeuwarden)
Communicatief Schrijven (module RE 5), sinds 2006 ook via E-learning, uitgevoerd in 4 of 6 online bijeenkomsten en 2 ' live' bijeenkomsten met een afsluitend examen;
Scriptieschrijven (module AG14), 2 x per jaar een (facultatieve) workshop voor afstuderende actuarissen ter voorbereiding op het schrijven van een afstudeerscriptie (Woerden/Utrecht);
Scriptieschrijven (praktijkmodules AN), 2/3 x per jaar een (verplichte) workshop voor afstuderende actuarieel analisten ter voorbereiding op het schrijven van een HBO-afstudeerscriptie (Utrecht);
Correspondentie, een in-companytraining voor DSM-PVM (Heerlen);
Nieuwe Spelling, een in-companytraining voor DSM-PVM (Heerlen).
CED-Nomex/Bergweg (landelijk)
Schriftelijk Rapporteren, een op maat gemaakte cursus voor drie groepen schade-experts van CED-Nomex (Zwolle, Den Bosch/Eindhoven en Capelle a/d IJssel).
Schriftelijk Rapporteren, een op maat gemaakte cursus voor twee groepen schade-experts van diverse domeinen binnen CED (Capelle a/d IJssel)
Een maatwerktraining (via NibeSVV) voor een nieuwe groep experts van diverse domeinen binnen CED (Capelle a/d IJssel)
DEKRA/Extenso, schademanagement & taxatie (landelijk)
Een maatwerktraining voor meerdere groepen Automotive experts van DEKRA voor optimalisering van de eigen expertiserapporten, mede in het kader van een opleiding tot RE van het NIVRE, zowel online als op locatie.
Een maatwerktraining voor binnendienstmedewerkers en experts van DEKRA op het gebied van rapportage en correspondentie (Heerhugowaard).
Een screening van gehanteerde rapportagevormen en uitwerkingen binnen het toenmalige Extenso, met een rapportage inclusief concrete aanbevelingen voor optimalisering van het materiaal van de klant (Heerhugowaard).
Een maatwerktraining (via NibeSVV) voor drie groepen experts van het toenmalige Extenso voor expertiserapportages.
Groenadvies Amsterdam (voorheen Omegam Groenadvies, Amsterdam)
Schriftelijk Rapporteren, een op maat gemaakte cursus voor een groep onderzoekers en adviseurs op het terrein van groenvoorzieningen, uitgevoerd in twee dagen (Amsterdam) mede op basis van een screening van de eigen producten.
Hoeijmans Expertise (Eindhoven, nu: Lengkeek)
Schriftelijk Rapporteren, een op maat gemaakte in-companytraining voor alle medewerkers van het expertisebureau, uitgevoerd in 4 dagdelen op basis van een specifiek ontworpen syllabus voor deze training (Eindhoven);
Telefoneren, een maatwerkworkshop voor twee groepen medewerkers (secretariŽle medewerkers en experts), uitgevoerd in 1 dagdeel (Eindhoven) op basis van specifiek ontworpen lesmateriaal.
Nationale Nederlanden (landelijk)
Schriftelijk Rapporteren, een op maat gemaakte (driedaagse) training voor een groep schade-experts in een bepaald cluster van het concern; een screening van de eigen producten heeft de basis gelegd voor het materiaal en de trainingsuitvoering.
Schriftelijk Rapporteren, een op maat gemaakte (tweedaagse) training (met een screening achteraf van het 'geleerde') voor een groep schade-experts in een ander cluster van het concern; een screening vooraf van de eigen producten heeft ook hier de basis gelegd voor het materiaal en de trainingsuitvoering.
Nedeb (Interlloyd Group Rotterdam)
Screening van rapportage en advisering in het kader van optimalisering van (expertise) rapportage.
Nibe-SVV (landelijk)
Herschrijving lesmaterialen, inclusief syllabus, docentenhandleiding en lesopzet, voor de training Schriftelijk Rapporteren voor experts, een module voor het Nivre.
Schriftelijk Rapporteren voor experts, een module (ontwikkeld door Nibe-SVV/Nivre, en inmiddels herschreven door Tinvo) in de basisopleiding voor experts, jaarlijks terugkerend voor verschillende groepen voor "open inschrijving", uitgevoerd in 6 avondbijeenkomsten of 3 dagbijeenkomsten met een afsluitende toets (Eindhoven, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam). Sinds 2020 wordt de training ook online uitgevoerd vanwege de COVID-19 maatregelen.
Schriftelijk Rapporteren voor experts, in-company (op maat aangepast) voor Extenso, schademanagement & taxatie. (Zwolle, Den Bosch, Vught, Heerhugowaard en Hoofddorp).
Schriftelijk Rapporteren voor experts, in-company (op maat aangepast) voor ZLM (Goes), een onderlinge verzekeringsmaatschappij.
Schriftelijk Rapporteren voor experts, in-company (op maat aangepast) voor Avero / Achmea (Leusden).
Schriftelijk Rapporteren voor experts, in-company (op maat aangepast) voor Centraal Beheer / Achmea (Apeldoorn).
Spaar Select (Breda)
Correspondentie, een op maat gemaakte training voor Vestigingsmanagers in opleiding; gebaseerd op de eigen gevoerde correspondentie (met huisregels voor vorm en inhoud) met een toespitsing op de ervaren en gescreende knelpunten in structuur en spelling/formulering; een screening van de eigen producten heeft de basis gelegd voor het materiaal en de trainingsuitvoering.
VODW, Strategy in Marketing (Utrecht)
Een taalworkshop van 1 dagdeel voor twee groepen medewerkers met de nadruk op de (nieuwe) spelling en formulering in de Nederlandse taal (Leusden).
Diverse particuliere klanten (landelijk)
Advisering op het terrein van effectief corresponderen;
Advisering in het kader van examentraining RE 5;
Screening en advisering op het terrein van schriftelijk rapporteren;
Screening en advisering bij dyslexie-problemen.

Naar Sitemap

 Terug naar begin van pagina 

 

Laatst bijgewerkt: vrijdag 06 augustus 2021
Hebt u vragen of opmerkingen over deze site, 
neem dan contact op met
info@tinvo.nl
Copyright © 2003, Tinvo, Taal: Inhoud & Vorm 
Alle rechten voorbehouden.
Ingeschreven bij KvK 76861740